VALT JOBB

Projektingenjörer till ERTMS Stora Stationer


Ansök här

Söker du nya utmaningar? Vi söker just nu projektingenjörer som vill bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg!

ERTMS (European Railway Transport Management System) är Trafikverkets största nationella infrastrukturprojekt och innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen. 

Som projektingenjör har du en central roll i ett av de stora delprojekten, Stora Stationer, med fokus på att stötta och avlasta projektledaren. Dina arbetsuppgifter är breda och varierande. Du stöttar i projektens ekonomiuppföljning, intern administration samt att allt från planering till överlämning av färdig anläggning följs upp och anpassas. Du arbetar även med riskhantering, säkerställer att arbetet genomförs enligt de lagar och bestämmelser som finns samt bistår projektledningen med utveckling av arbetssätt, rutiner och strategier.

Det finns många goda utvecklingsmöjligheter inom vår verksamhet och vårt mål är att du ska utvecklas och på sikt ha möjlighet att bli projektledare.

Vem är du?

För att du ska trivas och lyckas i rollen har du ett tydligt ledarskap där du är självgående, tydlig i din kommunikation, tar gärna egna initiativ och har en god struktur i hur du lägger upp och prioriterar ditt arbete. Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö och har lätt för att hitta lösningar på uppkomna problem. 

Vi söker dig som

  • har en civil- eller högskoleingenjörsexamen eller annan utbildning inom teknik eller ekonomi som vi bedömer likvärdig. Bifoga examensbevis
  • har minst 1 års i närtid aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektstyrning/projektadministration i ett industri- eller infrastrukturprojekt
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har järnvägsutbildning och/eller erfarenhet av järnvägsprojekt.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att genomföras via Skype den 24/8, 26/8 och 31/8.

Möjlig placeringsort för dessa tjänster är Malmö eller Göteborg.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-09


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp