VALT JOBB

Projektingenjörer till Sveriges största infrastrukturprojekt


Ansök här

Söker du nya utmaningar? Vi söker just nu projektingenjörer som vill bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg!

För dig som vill bidra till utvecklingen i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i järnvägsprogrammet European Rail Traffic Management System, ERTMS.

 

I den här spännande rollen får du vara med och utveckla Sveriges nya tågstyrningssystem! Det finns många goda utvecklingsmöjligheter inom vår verksamhet och vårt mål är att du ska utvecklas och på sikt ha möjlighet att bli projektledare.

Som projektingenjör är du ett stöd till projektledare och specialister. Du kommer att arbeta inom någon av våra funktioner inom projektet System i ERTMS-programmet.

I rollen som projektingenjör inom någon av projekt Systems 12 funktioner stöttar du projektgruppen och projektledaren i administrationen av projekten. Arbetet innefattar att upprätta och följa upp tidplaner, ekonomiska prognoser, riskarbete och fakturahantering. Du är även ett stöd i att tydliggöra beslut och föra minnesanteckningar från utvalda möten. Utöver detta kan du tilldelas ansvar för att ta fram underlag eller hantera enskilda frågor, detta bestäms i samråd med projektledaren.

En av projektingenjörerna kommer jobba i funktionerna KMC och Testcenter där du arbetar tätt med projektledaren och avstämningar sker i stort sett dagligen. Projektledaren och projektingenjörerna har en gemensam åtgärdslista som följs upp regelbundet för att stämma av progress och vid behov göra omprioriteringar och tillsätta extra stöd. Projektledaren eftersträvar att ge dig stor frihet i att bestämma hur uppgifterna ska lösas/hanteras men agerar samtidigt som bollplank när du behöver det.

I rollen som projektingenjör inom projekt System har du följande huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • hantering av uppföljning och rapportering av tidplaner, kostnader och innehållet i de leveranser som funktionen ansvarar för
  • att uppdatera och följa upp funktionens risker
  • stötta funktionsledare med utveckling av arbetssätt, rutiner och strategier

Placeringsort: Solna 

 

Vem är du?

För att du ska trivas och lyckas bra i den här rollen, är det en självklarhet för dig att samarbeta samtidigt som du arbetar med hög ambition att nå dina mål och slutför dina arbetsuppgifter. Du tycker om att koordinera flera arbetsuppgifter samtidigt. Det innebär att du kan arbeta efter en tydlig process och organiserar och planerar ditt arbete väl. Du ser möjligheter i en föränderlig miljö och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Vi söker dig som;

  • har civil- eller högskoleingenjörsutbildning om minst 180 hp (minst 3-årig) eller annan högskole/universitetsutbildning (minst 3-årig) som vi bedömer likvärdig
  • har relevant och aktuell erfarenhet från systemutvecklings-, infrastruktur eller annat projektarbete
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Digitala interjvuer är planerade att genomföras under vecka 36.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp