VALT JOBB

Projektledare Data och Övervakning


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. 

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Som Projektledare Data och Övervakning är du en del av förvaltningen av de centrala anläggningsnära system som ligger till grund för Trafikverkets trafikledning. Systemen kopplar upp teknik som sitter i vägtunnlar och längs motorväg till olika centrala applikationer. Exempel på system som är uppkopplade är variabla hastighetsskyltar, trafikinformationsskyltar, trafiksignaler, videokameror, lås och larmsystem samt olika sensorer som detekterar stillastående fordon och andra faror.

Förvaltningen av centrala anläggningsnära system leds av två projektledare samt en projektsponsor som tillika är projektledarnas chef. Projektledare leder olika projektteam för respektive system eller systemgrupp. I projektteamen ingår förutom projektledaren anställda systemledare och kompetenskonsulter. Teamen är olika sammansatta och arbetar med olika metodik beroende på vilket system som förvaltas och vilken livscykelfas som systemet befinner sig i.

Projektledare Data och Övervakning ansvar för uppkoppling av nya tekniska system i väganläggningen samt för att förvalta det nationella datalagret. I uppgifterna ingår att säkerställa att den insamlade informationen från den uppkopplade anläggningen omsätts i löpande rapportering till olika ansvarshavare inom Trafikverket.

Vi hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare!

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga. 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med teknisk eller IT-inriktning (exempelvis systemvetenskap) eller annan utbildning tillsammans erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet som projektledare
  • har haft budget och resultatansvar
  • har erfarenhet från anläggningsnära IT, operativ teknik eller annat relevant tekniskt område
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av beställarrollen
  • har erfarenhet av arbete med vägnära tekniska system
  • har erfarenhet av ett agilt arbetssätt

Tester är en del av urvalsprocessen i den här rekryteringen, och kommer att skickas ut till kvalificerade sökanden i nära anslutning till sista ansökningsdag.

Placeringsort: Solna

Intervjuer är preliminärt planerade till v 46 och 47

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-09


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp