VALT JOBB

Projektledare för samordningsprojekt, Norrbotniabanan


Ansök här

Som Projektledare hos Norrbotniabanan på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Nu söker vi en erfaren projektledare med placering i Luleå! Tillsammans bygger vi Norrbotniabanan mellan Umeå och Luleå. En järnväg för snabbare, säkrare och mer miljövänliga resor och transporter.

Som projektledare för samordningsprojekt kommer din primära uppgift vara att leda, styra och följa upp samordningsprojekt i program Norrbotniabanan. Ett samordningsprojekt i Norrbotniabanan är utredningar och analyser som syftar till att underlätta och tydliggöra vårt uppdrag både internt och för våra leverantörer. Resultatet från dessa kan t.ex. vara underlag för projektövergripande beslut, nya arbetssätt eller nya tekniska krav.

Jag som blir din chef heter Per Vedin. Jag litar på mina medarbetare och kommer inte att detaljstyra dig i ditt vardagliga arbete. Mitt mål är istället att tydliggöra roller och arbetsuppgifter. Med mig som ledare ska du på ett enkelt sätt kunna beskriva vad du gör och varför, både för din familj när du sitter och äter middag men också när du träffar någon för första gången. 

Vem är du?

Som person är du kommunikativ, har lätt för att samarbeta och samverka med andra. Vidare har du god förmåga att se helheter och har hög moralisk integritet.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen 300 hp (180 p) med inriktning teknik, bygg eller anläggning, eller annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig.
  • har aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom produktion, projektering, projektledning eller projekteringsledning i forsknings-, järnvägs- eller anläggningsprojekt.
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
  • har B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet

  • av att ha arbetat i ledande funktionen som projektledare, uppdragsledare eller chef.
  • inom järnvägsområdet.

Webbaserade tester kommer att vara en del i denna rekryteringsprocess.

Placeringsort: Luleå.

Intervjuer är planerade till den 9 november.

#Norrbotniabanan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp