VALT JOBB

Projektledare för vägprojekt


Ansök här

Som projektledare är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur!

Vi söker nu dig som, precis som oss, vill vara med och utveckla samhället och bidra till att Sverige är ett land i världsklass när det gäller infrastruktur. Som projektledare på Trafikverket har du det övergripande ansvaret för ett eller flera investeringsprojekts totala genomförande. Du kommer att ansvara för helheten när det gäller att driva, leda och samordna dina projekt som till exempel skulle kunna vara:

  • planera och bygga vägar och broar
  • planera och bygga gång- och cykelvägar
  • öka trafiksäkerheten med mitträcken
  • trafiksäkra plankorsningar mellan järnväg och väg 

Framförallt söker vi dig som vill vara den som leder ett team tekniska specialister, kontrakterade konsulter och entreprenörer mfl. Du motiverar och inspirerar ditt projektteam för att skapa en bra och produktiv arbetsmiljö. I de flesta sammanhang är det du som står i centrum för frågor som berör projektet och i rollen har du kontakt med leverantörer, allmänheten, kommuner och andra myndigheter.

Tjänsten är placerad i Växjö, Kalmar eller Karlskrona och jag som blir din chef heter Andreas Rydström. Mitt ledarskap präglas av en prestigelöshet med tydligt utpekat ansvar till dig som medarbetare. Mina förväntningar på dig som projektledare är att driva projekten på ett kostnadsmedvetet sätt för att uppnå samhällsnytta. Jag vill genom mitt ledarskap i samverkan med dig skapa engagemang och utveckling - både för dig och dina projekt.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. 

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. 

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Ditt ledarskap

Präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du drivs av ditt engagemang och inspirerar, skapar delaktighet, och driver utvecklingen tillsammans med ditt team men också i samverkan med andra aktörer. Du är proaktiv, strukturerad och inte minst en problemlösare med god analytisk förmåga.  

Vi söker dig som har

Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. 

Dessutom har du flera års erfarenhet av arbete som projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande inom samhällsbyggnad. Vilket också innebär att du har erfarenhet av att ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och arbetet kräver också att du har körkort för manuellt växlad bil.

Placeringsort: Växjö, Kalmar, Karlskrona

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet och intervjuer är planerade till vecka 46 och 47.

Sista ansökningsdag 26/10.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-BS1

Kalmar

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp