VALT JOBB

Projektledare IT


Ansök här

Som Projektledare IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Vi söker dig som vill hjälpa oss hålla ihop stort och smått och som vill stötta vår tekniknära förvaltare. Vi är ett gäng på 15 st som ivrigt väntar på DIG och vi är bra på att stötta varandra och att tillsammans åstadkomma ett bra resultat i ständig förbättring. Vi hanterar och ansvarar för en komplex Scada-miljö i teknisk framkant och vi har många intressanta utmaningar inom nationell fjärrstyrning.

Som teknisk projektledare inom nationell fjärrstyrning (internt kallad GELD) håller du, ibland i projektform, ibland i uppdrag, ihop våra projekt- och utvecklingsaktiviteter inom GELD-förvaltningen. Du är en del i förvaltningen i små och stora projekt där du deltar i anpassnings- och utvecklingsarbetet av systemet och kommer även att arbeta med rutiner och dokumentation för att säkerställa en stabil systemdrift. I rollen kommunicerar du löpande med många olika parter, såväl internt inom Trafikverket som externt med t.ex. leverantörer. Du jobbar nära vår Tekniknära förvaltare och är lite av spindeln i nätet och den ena arbetsveckan är ofta olik den andra. Du kommer även att ha löpande kontakt med våra internationella leverantörer av system och fjärrstyrningsutrustning.

Jag som blir din chef heter Johan Loqvist. Som ledare drivs jag av att skapa förutsättningar för dig och teamet du kommer ingå i. För mig är det viktigt att vara transparent och inlyssnande samt förväntar mig att du ger mig återkoppling i din vardag. Jag hoppas du vill vara en del av vår viktiga leverans och gemenskap.

Vem är du?

Dina främsta personliga egenskaper är din attityd och din vilja. Du håller dig à jour inom området, du omvärlds bevakar och trend spanar, du är en person som skapar engagemang och delaktighet.

Du har lätt för att formulera dig väl och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Du är dessutom en lyssnande person som är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du är en person som anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Du

  • har högskoleexamen 180 hp inom automationsteknik, fjärrstyrning, elkraftsystem eller liknande teknisk utbildning inom området, alternativt har annan teknisk högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig.
  • har yrkeserfarenhet inom området tekniska projekt inom IT-drift och/eller EL-drift, t ex genom att du har arbetat som projektledare, specialist i projekt, projektingenjör eller som projektkoordinator.
  • har ledarerfarenhet, du har lett grupper i projekt eller uppdrag enligt en projektmetodik som t.ex. Agilt, Scrum, Kanban, Vattenfall etc.
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska eftersom du kommer att ha internationella kontakter.

Det är meriterande om du

  • har projektledarutbildning i någon form.

Urvalstest och/eller arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering och inbjudan till dessa sker i så fall via mejl, så ha gärna uppsikt över dina mejl (inkl din skräpkorg) veckorna efter sista ansökningsdag.

Under semestertiden kan det vara svårt att nå oss i händelse av om du har frågor eftersom jag har semester under delar av juli och augusti. Ifall du inte får svar om du ringer så lämna gärna ett meddelande på telefonen eller skicka ett mejl med din fråga på johan.loqvist@trafikverket.se så hör jag av mig efter min semester. Så var beredd på att det kan ta lite tid innan du får ett svar. Har din fråga betydelse för om du ska söka tjänsten eller inte och du inte får ett svar innan sista ansökningsdag, så sök tjänsten i alla fall innan ansökningstiden går ut och det är försent.

Läs gärna mer om hur det är att arbeta på Trafikverket: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Det är därför viktigt att du besvarar dessa frågor så tydligt som möjligt.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp