VALT JOBB

Projektledare väg/anläggning


Ansök här

Som Projektledare väg/anläggning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du bidra till samhällsutvecklingen och tackla framtidens utmaningar i våra anläggningsprojekt?

Då kanske du är vår nya projektledare! Hos oss får du chansen att utvecklas inom ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter.

Tillsammans med hjälpsamma och kompetenta kollegor styr och leder du anläggningsprojekt i det svenska transportsystemet. Rollen innebär att du som antingen projektledare eller delprojektledare ansvarar för stora investeringsprojekt inom väg och vatten. Du kommer främst att arbeta med projekt på E20 från Götene och förbi Mariestad. Du kan läsa om projekten på Trafikverkets hemsida:


https://www.trafikverket.se/nara-dig/Vastra-gotaland/vi-bygger-och-forbattrar/E20-GoteborgOrebro/e20-gotene-mariestad/


Arbetet bedrivs i projektform där du ansvarar för planering och genomförande av uppdragen och samarbetar med interna specialister och externa leverantörer. Kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är också en del av arbetet.

Rollen innebär att du ansvarar för projektets framdrift och leder och fördelar arbetet inom projektet. Du bevakar tids-, kostnads- och kvalitetsaspekter och säkerställer att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Ett viktigt uppdrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö.

Jag som blir din närmaste chef heter Stein Kleiven. För mig är proaktivitet och aktiv projektstyrning nyckelord. Människan står i centrum och organisationen är tillitsbaserad, kompetent och platt. I vårt team är vi bra på att stötta varandra och tillsammans åstadkommer vi goda resultat i ständig förbättring. Vi ser fram emot att få välkomna dig till oss!

Du är en person som sätter upp höga mål och arbetar ambitiöst för att nå dem - som gör det som krävs för ett gott resultat. Du är en person som är säker i olika sammanhang, har mod att säga ifrån och förmåga att skilja på sak och person. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna och ser logik och samband i komplex information eller miljö. Som person anpassar du dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du talar klart, välformulerat och engagerat i såväl enskilda möten som inför små och stora grupper. Du har god kommunikationsförmåga och hittar snabbt essensen i ett budskap och kan förmedla det på ett enkelt sätt. Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat. 

Formella krav:

  • Du har flerårg yrkeserfarenhet som Projektledare för större väg/anläggningsprojekt med budgetansvar + 8 miljoner och uppåt.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Du har svenskt körkort för personbil

Meriter:

  • Du har en civilingenjörsexamen inom väg och vatten eller samhällsbyggnad.
  • Du har flerårig yrkeserfarenhet av entreprenader inom väg.

Vi mejlar utskick och kallelser från adressen noreply@heroma.se. Var noga med att skriva in rätt e-postadress i din ansökan och kontrollera både inkorg och skräppost regelbundet efter ansökningstidens slut för att vara säker på att du inte missar någon information från oss.

Möjliga placeringsorter för den här tillsättningen är: Göteborg, Skövde

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Det är därför viktigt att du svarar tydligt på frågorna.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp