VALT JOBB

Säkerhet/risk/kval.specialist


Ansök här

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vi söker nu en säkerhetsspecialist med inriktning säkerhetsskydd som ska vara med och hantera såväl strategiska som operativt frågor för avdelningen Telekominfrastrukturs leveranser och åtaganden. Som säkerhetsspecialist hos oss stödjer du avdelningen inom informationssäkerhetsområdet med exempelvis rådgivning, moderera och genomföra riskanalyser och informationsklassningar, utveckla och förädla säkerhetsåtgärder för såväl dagligt arbete som för upphandling och utveckling. I arbetet ingår även att förvalta/utveckla myndighetens ledningssystem för informationssäkerhet (LIS) och att medverka till informations- och utbildningsinsatser samt att dokumentera och krav ställa informationssäkerheten vid myndigheten och dess leverantörer. Resor ingår i tjänsten.

Vi söker dig som har en god förmåga att se informationssäkerhetsmässiga och tekniska sammanhang samt förstår dess påverkan på verksamheten. Då tjänsten kräver dialog och samarbete med både interna och externa parter krävs det att du är tydlig, prestigelös och förtroendeingivande i din kommunikation.

Formella krav:

  • Du har en högskoleutbildning med inriktning informationssäkerhet, IT-säkerhet eller annan utbildning som i kombination med relevant erfarenhet kan bedömas likvärdig.
  • Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Meriter:

  • Du har arbetslivserfarenhet av informationssäkerhetsarbete t ex tolkning av lagar/regler/standarder, gärna inom området MSBFS 2020:7, MSBFS 2020:6.
  • Du har arbetat inom telekominfrastruktur.
  • Du har arbetat inom offentlig förvaltning.


Valbara placeringsorter: Borlänge, Gävle, Stockholm

I den här rekryteringen kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Intervjuer genomförs via skype.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp