VALT JOBB

Säkerhet/Risk/kvalitetssamordnare


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Säkerhet/risk/kvalitetssamordnare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Verksamhetsstyrning är en enhet inom Verksamhetsområde Underhåll som har till uppgift att utifrån mål och verksamhetsplanering samordna, stödja, styra och kontrollera den interna verksamheten. I rollen som säkerhets-/risk-/kvalitetssamordnare kommer du arbeta inom områden som samhällssäkerhet, integrerad riskhantering, trafik- och elsäkerhet, men även inom arbetsmiljö och byggherreansvar. Din uppgift är att samordna och leda säkerhetsarbetet inom avdelningen tillsammans med de andra i säkerhetsteamet. Du kommer också att få särskilt ansvar för ett eller flera områden.

I uppdraget ingår att säkerställa och omhänderta identifierade risker och brister samt bidra till att driva på utvecklingen av säkerhetsarbetet inom distriktet. Du kommer arbeta med att stödja projektledare i planering, genomförandet och med uppföljning av ditt ansvarsområde. Ditt bidrag i nätverk och säkerhetsforum är viktigt för att skapa samordning och få helhetssyn i det nationella och regionala perspektivet. Att rapportera framdrift från genomförandet eller avvikelser från verksamheten är en naturlig del av vårt arbete och bidrar till att vi ständigt förbättrar vår verksamhet.

I tjänsten ingår kontakt med olika myndigheter och andra externa samarbetspartners och att administrera och hantera ärenden i en gemensam ärendebrevlåda.

På enheten arbetar controllers, planerare och säkerhetsfunktioner tillsammans i det dagliga arbetet. Vi är ett härligt team som tillsammans med andra enheter inom avdelningen driver utveckling och arbete framåt.

För att lyckas i rollen som säkerhets-/risk-/kvalitetssamordnare har du lätt för att identifiera utvecklingsområden och är initiativtagande och självständig i ditt arbete. Du är duktig på att se till helheten och kan samordna och leda arbetet framåt. Du planerar och strukturerar ditt arbete för att uppnå mål och resultat. Du är duktig på att kommunicera tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. I rollen krävs det att du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning med inriktning mot säkerhet, risk och kvalitet alternativt en annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har kunskap och erfarenhet av samhällssäkerhet
  • har erfarenhet av att arbeta i IT-baserade säkerhetssystem
  • har kunskap och erfarenhet om byggherrens arbetsmiljöansvar
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
  • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med byggarbetsmiljöfrågor inom infrastruktur
  • har arbetat i en liknande roll som samordnare/teamledare
  • har arbetslivserfarenhet från trafiksäkerhetsfrågor inom infrastruktur

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker digitalt.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp