VALT JOBB

Samordnande markförhandlare till Ostlänken


Ansök här

Som samordnande markförhandlare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Till Program Ostlänken mellan Järna i Södertälje och Linköping söker vi nu en social, driven samordnande markförhandlare som har lätt för att skapa relationer och som kan förstärka vår sektion!

Är du vår nya medarbetare?

Som samordnande markförhandlare kommer du att delta i hela kedjan från planläggnings- och projekteringsarbetet, byggskedet och fram till överlämning av färdig anläggning. I rollen kommer du stötta Trafikverkets infrastrukturprojekt med din specialistkunskap och är en viktig länk mellan Trafikverket och berörda intressenter i marklösenfrågor. Vi har nu behov av en samordnande markförhandlare i Program Ostlänken som är en del av Nya Stambanor, Sveriges nya järnväg mellan storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Ostlänken är idag Sveriges största infrastrukturprojekt och är inne i ett spännande skede.

Medarbetare från Program Ostlänken berättar:

"Det unika med Program Ostlänken är storleken och komplexiteten. Vi täcker in allt från stora städer till landsbygd, kulturmiljö till ovanliga verksamheter. Som markförhandlare i programmet kommer du ha möjlighet att arbeta brett med olika typer av frågor och du kommer få möjlighet att arbeta tillsammans med väldigt kompetenta kollegor."

Arbetet som samordnande markförhandlare innebär att du både självständigt och tillsammans med kollegor ansvarar för och driver markåtkomstfrågor, förhandling om ersättning, fastighetsrättsliga avtal, skadereglering/tvister samt så kommer du att vara Trafikverkets representant i lantmäterifrågor. Utöver detta ingår det i rollen som samordnande markförhandlare även att:

  • samordna markförhandlarnas arbete inom ett eller flera projekt
  • vara ett stöd till Programsamordnare markåtkomst
  • ansvara för att markåtkomst sker i enlighet med projektets/projektens behov och prioriteringar samt att det sker enligt gällande rätt och Trafikverkets styrande dokument

Du kommer arbeta inom Program Ostlänken men är anställd på avdelning Teknik, Miljö och Fastighet tillsammans med markförhandlare från övriga stora projekt och program. Detta innebär att du ingår i ett nätverk av markförhandlare inom Trafikverket och att du därmed har tillgång till, och är en del av kompetensutveckling, erfarenhetsutbyten och verksamhetsutveckling inom specialistområdet markåtkomst.

Vem är du?

För att trivas i den här tjänsten på Program Ostlänken är du självgående och driver ditt arbete effektivt på ett strukturerat sätt. Du är analytisk och har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är relationsorienterad och duktig på att skapa goda och långsiktiga samarbeten. Vi ser även att du är kommunikativ och har förmåga att förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra i projektform. 

Vi söker dig som har:

  • har en högskole- eller universitetsexamen om minst 180 hp (120p) inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller juridik och vars utbildning är inriktad mot fastighetsrätt, alternativt annan akademisk examen och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • flerårig relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av fastighetsrättsliga frågor såsom förhandling och upprättande av fastighetsrättsliga avtal, plangenomförande och genomförandefrågor
  • god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • kunskap om och erfarenhet från arbete med infrastrukturprojekt
  • arbetat med markåtkomst

Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället och du är med och skapar en hållbar miljö varje dag.

Läs gärna mer om program Ostlänken - vilka utmaningar det finns och vad du kan bidra med i länken som finns längst ner på sidan. 

Sista ansökningsdag är måndag 15/11. Intervjuer sker via Skype och är planerade till fredag 26/11 & måndag 29/11. Som en del i urvalet använder vi oss av webbaserade tester.

Placeringsort: Solna.

#ostlänken

#LI-BM1


De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp