VALT JOBB

Samordnande miljöspecialist


Ansök här

Som miljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du arbeta som miljöspecialist i en framtidsbransch? Som miljöspecialist i Trafikverkets investeringsprojekt hanterar du miljöfrågorna i projekten och samordnar specialister inom miljö och arkitektur. Det innebär att du vägleder projektorganisationen så att Trafikverket ställer korrekta och relevanta miljökrav utifrån miljölagstiftningen och verksamhetens krav och mål. Du identifierar och bedömer miljöaspekter i projekten och planerar, styr och följer upp miljöarbetet från tidigt planskede till genomförande. Exempel på miljöaktiviteter är anmälningar och tillståndsprövningar enligt MB, MKB/MB samt egenkontroll och miljösäkring.

Du deltar i möten och samarbetar med projektledning, kollegor och andra specialister, konsulter, myndigheter och entreprenörer och du arbetar i flera olika parallella investeringsprojekt.

Uppdraget som miljöspecialist innebär även strategiskt miljöarbete med utveckling av till exempel riktlinjer och arbetssätt för att öka och utveckla kunskapen inom olika miljöstrategiska områden. Det finns också stora möjligheter att utveckla och delta i vårt FOI-arbete. Både det strategiska arbetet och arbetet i projekt ger dig förutsättningar för samverkan och utbyte av erfarenheter i ett stort nätverk av miljöspecialister - både nationellt och regionalt.

Du blir en del av en nationell enhet med nästan 90 miljöspecialister. För att kunna hantera komplexa och utmanande miljöfrågor i projekten har vi specialistkompetenser inom varje miljöområde. I region Stockholm/öst är vi 20 miljöspecialister med olika specialistområden som sitter på fem olika orter.

Trafikverket kan som en ledande beställare påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som har

  • en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 HP inom miljöområdet, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta med olika komplexa miljöfrågor inom samhällsbyggande eller samhällsplanering, till exempel miljökonsekvensbeskrivningar, lokaliseringsutredningar, miljöutredningar, miljöprojektledning eller liknande
  • bred kompetens inom flera olika miljöområden - gärna i en samordnande roll
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • B-körkort

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av miljöarbete kopplat till planering och byggande av väg och/eller järnväg
  • erfarenhet och kunskap inom vattenverksamhet
  • erfarenhet av att samordna olika typer av teknikspecialister.

Vem är du?

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med olika personer och intressenter. Du engagerar din omgivning och förmedlar ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du har också en analytisk förmåga, är strukturerad och kan planera ditt arbete väl, eftersom du kommer att jobba i flera parallella projekt. Du tar initiativ och driver ditt arbete självständigt och tar ansvar för dina frågor utifrån ett lösningsorienterat perspektiv. Du har även förmåga att tänka strategisk och se helheter utifrån olika aspekter.

Möjliga placeringsorter för denna tjänst är Solna, Uppsala, Eskilstuna eller Linköping.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Om det blir aktuellt kommer testerna att skickas ut via mail efter sista ansökningsdag, håll därför koll på din mail och skräpkorg, för att inte missa viktig information. Urvalsarbetet pågår under v. 44-45 och du kommer att få återkoppling i slutet av v. 45 om du går vidare eller inte. Intervjuer kommer att genomföras under v. 45-46 och sker digitalt via Skype.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Eskilstuna

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp