VALT JOBB

Samordnande projekteringsledare Mälarbanan


Ansök här

Som samordnande projekteringsledare till Mälarbanan på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Gillar du att arbeta i komplexa anläggningsprojekt? Vill du ta chansen att vara med och påverka i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Hos oss på Program Mälarbanan kommer du att få möjligheten!

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Program Mälarbanan omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm som är en av landets mest trafikerade. Att arbeta inom Program Mälarbanan innebär att dagligen arbeta med utmanande och komplexa frågeställningar då vi drar en fyrspårig järnvägsanläggning genom centrala Solna, Sundbyberg och Stockholm.

Vi söker nu en samordnande projekteringsledare till projektenhet Stockholm.

Som samordnande projekteringsledare stödjer du enhetens projekt och projekteringsledare så att de interna processerna för projekteringsarbetet tillämpas effektivt. Enheten kommer arbeta med följande projekteringsuppdrag: ny fyrfilig vägbro över järnväg med GC, ny GC och vägpassage under järnvägen, rivning och ombyggnation av kommersiella fastigheter, bulleråtgärder på ett stort antal fastigheter och byggnation av markanläggning för fyrspårig järnväg mellan Duvbo och Spånga.

Du kommer också tilldelas egna projekteringsuppdrag där du som projekteringsledare arbetar med ledning och styrning vid framtagandet av de tekniska handlingarna. I ett första skede utgörs dessa av underlag för upphandling av entreprenad och i kommande skede av bygghandlingar för entreprenadens genomförande. Arbetet sker i nära samverkan med såväl konsultorganisationen som den interna projektorganisationen.

I rollen som samordnande projekteringsledare har du det övergripande ansvaret för att samtliga aspekter som Trafikverket ansvarar för i projekteringsskedet omhändertas, vilket förutom de tekniska lösningarna bland annat omfattar miljökrav, produktionsplanering, arbetsmiljökrav och gestaltningsfrågor. Som stöd till projekteringsledarna finns Trafikverkets tekniska specialister som bistår med specifik kunskap inom ett stort antal områden. Du kommer att följa upp projekteringsuppdraget avseende tid och kostnad samt hantera granskningar av projekterade lösningar, såväl successivt under handlingarnas framtagande som vid slutleverans. Du ansvarar för att erfarenheter sprids inom enheten och mellan enheterna inom programmet samt Trafikverket och marknaden och rapporterar direkt till enhetschefen hur projekteringsarbetet fortlöper vid enheten.


Vem är du?

Som person har du en kommunikativ förmåga där du både är pedagogisk samt lyhörd inför verksamhetens behov. Du är tydlig och vågar utmana samtidigt som du har ett relationsorienterat arbetssätt där du värdesätter gott samarbete där vi tillsammans når våra mål. Rollen kräver även att du har ett strukturerat arbetssätt med fokus på planering och uppföljning.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med teknisk inriktning eller har annan utbildning i kombination med erfarenheter som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta med teknisk projektering i infrastrukturprojekt och/eller anläggningsprojekt
  • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av en ledande befattning; exempelvis projekteringsledare, uppdragsledare eller projektledare
  • uttrycker dig väl i såväl tal som skrift på svenska och engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet från stora projektorganisationer med många gränssnitt
  • har flerårig erfarenhet av att arbetat med något eller några av följande: buller från infrastruktur, akustik eller ROT

På program Mälarbanan har vi fokus på gott samarbete och goda relationer, det är viktigt att alla bidrar till ett positivt och bra arbetsklimat.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 14 och 17 september.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp