VALT JOBB

Specialist Elkraft


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du vara med och utveckla av ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem och dessutom bidra till hållbara transporter? Då kan detta vara tjänsten för dig! Som elkraftsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för teknik samt vilja att tillsammans med våra tekniska specialister utveckla elkraftområdet och säkerställa Trafikverkets leveranser. Som specialist inom elkraft kommer du att arbeta med elteknik inom högspänningsområdet. En stor del av arbetet sker på kontoret men du kommer även att genomföra besök i Trafikverkets anläggningar och hos leverantörer för att påverka utvecklingen inom området.

Du kommer att medverka och utveckla utformningen av anläggningen genom att ta fram och förvalta Trafikverkets regelverk. Du kommer också att delta eller göra tekniska utredningar inom material och komponenter för det järnvägsspecifika elkraftsområdet. Du medverkar även i  haveriutredningar som är en del i arbetet med att minska driftstörningar, stilleståndstider och effektivisera underhållsbehovet.

Vi ser även ett ökat behov av specialiststöd vid den kommande elektrifieringen av vägsidan.

Arbetet innebär att du samverkar utanför din egen organisation t ex med anläggningsinnehavare, investeringsprojekt, och underhållsentreprenörer. För att du ska komma in i jobbet på bästa sätt, har du flera kollegor som gärna delar med sig av sina kunskaper.

"Jag tycker det är roligt att arbeta i en organisation där det finns massvis av kunskap och alla jag har pratat med har varit väldigt öppna med att dela med sig av det de kan." - berättar en medarbetare.

Vem är du?

Du har förmåga att göra analyser ur ett helhetsperspektiv samtidigt som du självständigt strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du har lätt för att samarbeta, du är nyfiken och har viljan att kontinuerligt utveckla vår elkraftanläggning. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

 

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning inom elkraft eller maskinteknik alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet från arbete med högspänningsanläggningar
  • har goda kunskaper om ingående högspänningskomponenter inom elkraftsystemet
  • har erfarenhet av att hantera och gärna utforma regelverk eller kravspecifikationer inom elkraft
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från kontaktledning, kraftledning eller kabelteknik
  • har erfarenhet av CAD
  • har helhetsperspektiv inom projektering

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas i samband med att ansökningstiden upphör och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräppost.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp