VALT JOBB

Specialist Elkraftteknik


Ansök här

Som Specialist Elkraftteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

I den här tjänsten kommer du att vara med och utveckla infrastrukturen inom järnväg samt stötta VO Investering för att lösa problem på så väl kort som lång sikt. Du är sakkunnig inom området och bidrar till att projekten följer Trafikverkets ledningssystem och styrande regelverk. Att du har intresse av att följa den tekniska utvecklingen inom ditt område ser vi som en självklarhet där du också jobbar för erfarenhetsåterföring mellan projekt och specialister. I projekten verkar du som kvalificerat teknikstöd inom ditt specialistområde och ibland koordinerar du även teknikstödet för hela systemområdet. Arbetet är såväl regionalt som nationellt, vilket innebär att korta och långa resor är ett naturligt inslag i verksamheten.

Som person:

 • är du självgående och initiativtagande.
 • är du lösningsorienterad och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.
 • trivs du med att planera, prioritera och driva på ditt arbete.
 • har du en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

 • har utbildning som högskoleingenjör med inriktning mot teknik, alternativt motsvarande kunskaper som vi sammantaget bedömer likvärdiga.
 • har flera års yrkeserfarenhet från infrastrukturprojekt inom området elkraft.
 • har kunskap om /erfarenhet av elteknikens livscykel, underhållsbehov samt regelverk & standarder.
 • har goda dokumenterade eltekniksystemkunskaper inom järnvägens linjebundna elkraftanläggning (avser både hög- och lågspänning).
 • har dokumenterade kunskaper om projektering inom området.
 • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har kunskap inom entreprenadjuridik och ingående delar i ett upphandlings- och entreprenadskede.
 • har god dokumenterad kunskap och kan hantera Microstation och liknande CAD program.

Valbara placeringsorter: Borlänge, Gävle, Sundsvall

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprover komma att appliceras.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp