VALT JOBB

Specialist Elteknik


Ansök här

Som Specialist Elteknik med inriktning kontaktledning och hjälpkraft på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Det här är en tjänst för dig som har ett stort intresse för teknik och en vilja att utvecklas inom området elteknik!

-"Jag tycker det är kul att komma till jobbet! Trafikverket överträffade mina förväntningar som arbetsplats, högt till tak med smarta och roliga kollegor." uttrycker en medarbetare.

Som teknisk specialist kommer du huvudsakligen att stödja projekt i investeringsprojekt, från planeringsfas och genom byggfas, utifrån vår roll som beställare. Arbetsuppgifterna innebär bland annat framtagning av förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag. Det är också du som förväntas ställa kontraktskraven och följa upp dem inom ditt specialistområde. Du ska även kunna ta ett samordningsansvar i projekt, för specialistgrupper inom teknikområdet och vara dess företrädare på möten. Som specialist har du även möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att

 • vara tekniskt stöd och vara rådgivande och kunskapsstöd inom el teknik i järnvägsprojekt med inriktning kontaktledning och hjälpkraft.
 • vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standarder etc.
 • följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet.
 • bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

-"Bästa med jobbet måste vara teamkänslan, vi har allt från juniora till seniora specialister och alla finns där för en när man behöver stöttning." berättar en medarbetare.

Vem är du?

Som person har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har god förmåga att planera samt strukturera och god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Rollen ställer krav på att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. 

Vi söker dig som

 • har en teknisk högskoleingenjörs- eller universitetsutbildning inom järnväg alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt
 • har flerårig arbetslivserfarenhet av projektering av kontaktlednings- hjälpkraftsanläggningar
 • har kunskap om standarder, föreskrifter och projektering inom el området
 • har goda kunskaper i svenska både till tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har kunskap inom fjärrstyrning, kraftförsörjning, växelvärme och belysning
 • har produktionsteknisk erfarenhet av järnvägsprojekt
 • har kunskap inom entreprenad- och konsultjuridik inom anläggningsbranschen
 • har erfarenhet av elteknik kopplat till planering, upphandling och byggande av infrastruktur
 • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Placeringsort: Malmö, Kristianstad och Jönköping.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut i samband med att ansökningstiden v 32 och vi ber dig därför ha koll på din mail.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp