VALT JOBB

Specialist Landskapsarkitektur


Ansök här

Som specialist inom landskapsarkitektur på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Är du landskapsarkitekt och vill vara med och påverka samhällsutvecklingen? Då har vi jobbet för dig. Trafikverket är en viktig aktör för en hållbar samhällsutveckling och medverkar i denna genom att skapa anläggningar och miljöer som är välfungerande, hållbara och vackra. Vi behöver nu ytterligare en landskapsarkitekt till vårt team i Verksamhetsområde Stora Projekt.

Som landskapsarkitekt hos oss arbetar du i en beställarroll med landskaps- och gestaltningsfrågor såväl i den stora som i den mindre, mer konkreta skalan. I ditt arbete kommer du arbeta främst i tidiga planeringsskeden, men även projekterings- och byggskeden kan vara aktuella. Med din specialistkompetens stödjer du, tillsammans med andra teknik- och miljökompetenser, projektet i samband med planering och utformning av exempelvis järnvägar, broar och stationsmiljöer. Du kommer, tillsammans med andra specialister och projektet som helhet, att arbeta för att hitta de bästa lösningarna ur ett helhetsperspektiv. Du kommer bland annat, i samverkan med andra berörda aktörer, att arbeta med frågor kopplat till projekt Hässleholm-Lund, som är en del av Nya stambanor.

Du arbetar självständigt, men är också en del av ett nätverk av övriga arkitekter inom Trafikverket. I arbetet ingår också att initiera och driva utvecklingsprojekt samt delta i det strategiska arbetet med att ta fram tex handböcker och riktlinjer. 

Du som person

Arbetet innebär många kontaktytor, både internt och externt så det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Genom din initiativförmåga och lyhördhet arbetar du för att hitta lösningar som gynnar projektet på bästa sätt och interagerar med andra med förståelse för att ni alla strävar mot samma mål i projektet. Du har också en god förmåga att kommunicera budskap till din omgivning på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Din problemlösningsförmåga är god, och du ser problemställningar och lösningar utifrån ett helhetsperspektiv. Slutligen planerar och strukturerar du ditt arbete väl.

Vi söker dig som

  • har arbetat flera år med landskapsarkitekturfrågor i infrastruktur-, samhällsplanerings- eller samhällsbyggnadsprojekt
  • har landskapsarkitekturexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet alternativt annan utbildning kombinerat med kvalificerad arbetslivserfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har ansvarat för landskapsanalyser, gärna i komplexa infrastruktur- eller samhällsbyggnadsprojekt
  • har varit gestaltningsansvarig i projekt, gärna i komplexa infrastruktur- eller samhällsbyggnadsprojekt
  • har arbetat med landskapsarkitekturfrågor i projekts olika skeden

Rekryterande chef Anna-Maria är tillbaka från semester vecka 33 och kan då besvara eventuella frågor om tjänsten.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver därför inte bifoga något personligt brev, det räcker med ett CV.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp