VALT JOBB

Specialist Trafiksäkerhet järnväg, inriktning säkerhetsstyrning


Ansök här

Som Specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Är du specialist inom trafiksäkerhet järnväg med erfarenhet inom säkerhetsstyrning och vill vara med och bidra med din kompetens i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Vi har stort fokus på säkerhet och söker därför dig som vill vara med på vår resa.

Möjliga placeringsorter är Malmö, Örebro, Solna, Borlänge, Luleå.

Som specialist kommer du främst arbeta i vårt program ERTMS. I rollen som specialist säkerställer du att program/projekt uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt inom aktuella områden. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du kommer att arbeta i alla skeden, och delta i erfarenhetsutbyte med andra program inom verksamhetsområdet Stora projekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • styra och stödja projektledning med frågor rörande och trafiksäkerhet
 • delta och bidra vid framtagning och granskning av kravdokument och förfrågningsunderlag
 • följa upp att projektet och dess leverantörer tillämpar och uppfyller lagkrav och föreskrifter rörande trafiksäkerhet
 • följa upp entreprenadkontrakten enligt projektens kontrollplaner
 • stödja och vägleda vid analys av avvikelser och oönskade händelser


Jag som blir din chef heter Leif Öberg. För mig är det viktigt med mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser då sektionen byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet bistår program och projekt med kompetenta specialister. För mig är kommunikation och förtroende viktiga ledord och framgångsfaktorer. Jag hoppas att just du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem där säkerheten har en framträdande roll.

Vem är du?

Som person är du lyhörd och initiativtagande med en god analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Vidare är du strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren. Då en del av kommunikationen och dokumentationen även sker på engelska behöver du vara bekväm i engelska språket i både tal och skrift.

Vi söker dig som har

 • några års relevant erfarenhet av att förstå och praktiskt kunna tillämpa processer och arbetssätt inom Trafiksäkerhet järnväg inom GOP (godkännandeprocessen), TSS/TSB (teknisk säkerhetsstyrning signal/bana) samt inom CSM RA (common safety methods for risk evaluation and assessment).
 • universitets- eller högskoleutbildning 180hp (120p) inom järnvägssektorn, med påbyggnadsutbildningar inom angivna områden, alternativ annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • goda kunskaper om gällande lagar och krav inom området.
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • B-körkort.

Det är meriterande om du

 • arbetat med en eller flera av processerna ovan inom projekt som omfattar ERTMS marksystem.

Möjliga placeringsorter: Malmö, Örebro, Solna, Borlänge, Luleå

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. 

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype vecka 46.

Frågor kring projektet hänvisas till Jim Engberg +46 10-123 02 82

Frågor kring tjänsten hänvisas till sektionschef Leif Öberg +46 10-123 89 43

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-EW1

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp