VALT JOBB

Strateg byggarbetsmiljö


Ansök här

Vill du vara med på något nytt och vara med och skapa järnvägshistoria? Senast Sverige byggde en ny stambana var för ca 150 år sedan och nu är det dags igen. Du kan vara med på resan genom att bli vår nya kollega! 

Nu söker vi en strateg med inriktning byggarbetsmiljö till Nya Stambanor. Drivs du av att vilja förbättra och utveckla byggherrens arbetsmiljöarbete? Har du erfarenhet av att arbeta som byggarbetsmiljöspecialist men vill ta nästa steg i en strateg roll?

Då är det dig vi söker!

Som strateg byggarbetsmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. 

Som strateg inom byggarbetsmiljö på Nya Stambanor har du till uppgift att arbeta med området byggarbetsmiljö både utifrån ett projektnära perspektiv i investeringsprojekten men även ur ett Trafikverksperspektiv. Rollen innebär att du utifrån ett strategiskt perspektiv driver utvecklingen av byggherrens arbetsmiljöarbete på kort och lång sikt, samtidigt som du även kommer att arbeta operativt med arbetsmiljöfrågorna i projektverksamheten. Arbetet innefattar även till viss del arbete inom andra säkerhetsområden där beröringspunkter finns som t ex el- och trafiksäkerhet för väg och järnväg.

Genom många kontakter och samarbeten samt genom att skapa effektiva processer säkerställer du att vi följer lagstiftning, myndighetskrav och myndighetens egna mål och standarder. Du är också aktiv i vår hantering av avvikelser, både ur myndighets- och förbättringsperspektiv.

I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:

 • Vägleda i frågor om arbetssätt och verktyg
 • Stödja ledning med analyser och beslutsunderlag
 • Stödja projektverksamheten med framtagande av handlingar
 • Stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser
 • Uppföljning på olika organisatoriska nivåer
 • Delta i remissarbete inom ämnesområdet
 • Leda arbetet i förvaltningsorganisationen gällande byggarbetsmiljö
 • Hålla interna utbildningar och workshops inom området
 • Agera kravställare och rådgivare inom myndigheten inom byggarbetsmiljö

Utveckla det strategiska byggarbetsmiljöarbetet inom Trafikverket

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.

Några ord från din framtida chef

Jag heter Lars Nordengren och är din framtida chef. Hos oss är laget före jaget en viktig aspekt och i laget ingår alla. Detta skapar närhet och tillgänglighet mellan kollegor och chefer. Mitt önskemål och vision är att kunna vara den chefen alla önskar sig samt att kunna utvecklas tillsammans med teamet för att på bästa sätt kunna hantera förändringar och beslut. Jag lägger stor vikt vid att alla medarbetare ska må bra och ha en sund balans mellan arbete och fritid.

Hoppas att just du är intresserad av att komma och jobba med mig och mitt team!

Vem är du?

Som person drivs du av att vilja förbättra säkerhets- och byggarbetsmiljöarbetet. Du tar initiativ och ser både utmaningar och lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen och perspektiv. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter.

Vi söker dig som

 • har akademisk utbildning inom byggarbetsmiljöområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig erfarenhet i närtid av att arbeta med byggarbetsmiljö i projektverksamhet
 • har erfarenhet av att arbeta strategiskt i att ta fram styrning och stöd
 • har erfarenhet av arbete inom el- och trafiksäkerhet för väg och järnväg

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av en strategisk roll inom området byggarbetsmiljö
 • har erfarenhet av att arbeta i bygg -och anläggningsbranschen

Placeringsorter för tjänsten är: Malmö, Kristianstad, Göteborg, Norrköping och Nyköping med omnejd. Andra orter kan komma att diskuteras.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp