VALT JOBB

Systemspecialist inom Active Directory


Ansök här

Som systemspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Inom delteknikområde Autentisering & Auktorisering har vi ansvar för att vidareutveckla, förvalta och drifta Trafikverkets katalog-, certifikat och federationstjänster. Vi arbetar teambaserat och söker nu en systemspecialist med huvudinriktning mot ADDS (Active Directory Domain Services), med placering i Solna.

Vi erbjuder dig ett intressant arbete i en stor organisation med en stor och komplex AD miljö som har krav på tillgänglighet 24/7.

Som systemspecialist IT på Trafikverket så arbetar du med att vidareutveckla och effektivisera specifik teknisk it-infrastruktur. Du deltar aktivt i, och i förekommande fall leder, förvaltningsuppdrag med din spetskompetens inom ADDS samt arbetar med livscykelhantering och åtgärdsplanering av tekniska plattformar inom området. Du kommer att ha ett nära samarbete med infraarkitekter, övriga systemspecialister inom delteknikområdet (ADDS, PKI, ADFS) och de systemtekniker som ingår i team ADDS.

I dina arbetsuppgifter ingår att medverka i utvecklingsprojekt som teknisk specialist och/eller med ansvar för att granska design, konstruera och implementera systemtekniska lösningar inom ADDS-området enligt ställda krav på utveckling och drift samt val av systemarkitektur.

Som systemspecialist har du en samordnande roll för ditt team och dess leverans.

Vid behov, t ex semestertider, kan du behöva inkluderas och schemaläggas i AD-driftens beredskap. 

Vi söker dig som har

 • flerårig arbetslivserfarenhet inom området Active Directory, med spetskompetens inom ADDS
 • erfarenhet av AD- och integrationsdesign, implementation och löpande förvaltning inom ADDS i komplexa IT-miljöer
 • praktisk erfarenhet i Microsofts modell runt säkerhet i Active Directory och hur den implementeras
 • god kännedom inom övriga Windows server tjänster
 • god kunskap och erfarenhet av Powershell
 • körkort för personbil
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • en eftergymnasial utbildning inom IT, t ex Data-/Systemvetenskap, eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av att arbeta enligt ITILs ramverk
 • erfarenhet av att arbeta i en verksamhet som kräver drift dygnet runt alla dagar om året
 • arbetat med Public Key Infrastructure, Active Directory Federation Services. Microsoft Identity Manager och, System Center Operations Manager (SCOM)


Vem är du?

Du är initiativtagande, driven och självgående. Du är strukturerad i ditt tillvägagångssätt och har ett proaktivt helhetstänk. De problem du ställs inför i arbetet är ofta komplicerade och kräver därför en problemlösande analysförmåga och nytänkande, alltid med säkerheten i fokus. För att lyckas i rollen behöver du ha en god kommunikationförmåga och kunna leda och motivera (både som specialist i uppdrag/projekt och som expertstöd till t ex drift och förvaltare) vilket i sin tur ställer höga krav på god samarbetsförmåga.

Placeringsort: Solna

Tidplan

Urvalsarbetet kommer att pågå under v. 33-34 och du kommer att få återkoppling under v. 34 oavsett om du går vidare eller inte. Intervjuer kommer att ske digitalt via Skype och är planerad att genomföras 25-27/8 samt 1-3/9.


De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp