VALT JOBB

Systemtekniker inom Active Directory


Ansök här

Som systemtekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Inom delteknikområde Autentisering & Auktorisering har vi ansvar för drift, förvaltning och vidareutveckling av Trafikverkets katalog-, certifikat och federationstjänster. Vi arbetar teambaserat och söker nu en systemtekniker till vårt team AD-drift, med placering i Solna. 

Vi erbjuder dig ett intressant arbete i en stor organisation med en stor och komplex AD miljö som har krav på tillgänglighet 24/7. Som systemtekniker inom Active Directory ingår du i en arbetsgrupp som idag består av både systemtekniker och våra systemspecialister inom ADDS, ADFS och PKI. Gruppen är geografiskt spridd på fyra orter.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att arbeta med den dagliga driften av Trafikverkets AD miljö. Arbetet består av att omhänderta och hantera inkomna larm och beställningar samt lösa uppkomna incidenter inom teknikområdet - ärenden som inkommer till gruppen via ärendehanteringssystem. Därtill aktivt medverka i vidareutveckling och effektivisering av våra AD-miljöer i ett nära samarbete med systemspecialisterna.

I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring enligt ett rullande schema ca var sjätte vecka. 

Vem är du?

Du gillar att arbeta som en del i ett team där du som person behöver vara strukturerad, analytisk, initiativtagande och självgående. Rollen ställer krav på att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Utöver detta har du en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren och därmed ger en god service. Arbetet ställer krav på att du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som har

  • flerårig erfarenhet av att arbeta med drift och löpande förvaltning inom ADDS i komplexa IT-miljöer
  • kunskap om och erfarenhet av att använda Powershell
  • erfarenhet av att arbeta med Windows server
  • har en eftergymnasial utbildning inom IT, (t ex Data-/Systemvetenskap) eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • Körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av att arbeta enligt ITILs ramverk
  • erfarenhet av att arbeta i en verksamhet som kräver drift dygnet runt alla dagar om året
  • arbetat med Public Key Infrastructure, Active Directory Federation Services, Microsoft Identity Manager och System Center Operations Manager (SCOM).

Placeringsort för denna tjänst är i Solna.


Tidplan

Urvalsarbetet pågår under v.33-v.34 och du kommer att få återkoppling oavsett om du går vidare eller inte. Intervjuer kommer att ske digitalt via skype och är planerad att genomföras under v. 34 (25-27/8) och v. 35 (1-3/9). 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp