VALT JOBB

Systemtekniker IT, virtualiseringsteknik


Ansök här

Som Systemtekniker IT, virtualiseringsteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi behöver dig och vi tror du kommer att gilla oss !

Sektionen Serverinfrastruktur inom enheten Datacenter ansvarar för Trafikverkets IT-infrastruktur. Enheten består av två sektioner och vi tillsammans med övriga enheter inom avdelningen är förutsättningsskapande till övriga avdelningar inom verksamhetsområde IKT. Många av de applikationer och IT-lösningar som använder IT-infrastrukturen är verksamhetskritiska och ställer höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet. Som Systemtekniker IT kommer du att få arbeta med produktionssättning, drift och underhåll, förvaltning, dokumentation samt vidareutveckling inom området. Du kommer även att vara delaktig och bidra i utveckling av våra arbetssätt. Du jobbar i team som består av erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Arbetet innebär att arbeta med bland annat följande tekniker och områden:

 • Hårdvara
 • Virtualiseringsplattformar
 • Backup
 • Lagring

I tjänsten ingår beredskap och resor i mindre omfattning inom landet.

Vi erbjuder dig:

I Trafikverket finns en stark värdegrund som bygger på pålitlighet, engagemang och mod. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.

Jag som blir din närmsta chef heter Torbjörn Andersson. Som ledare för sektionen Serverinfrastruktur drivs jag av proaktivitet och delaktighet. För mig är det viktigt att människan står i centrum och att vi har ett öppet och gott samarbetsklimat inklusive en god arbetsmiljö där vi hjälper varandra. Jag hoppas du vill vara en del av vårt engagerade team och delta i vårt arbete. Jag ser fram emot din ansökan!

Vem är du?

Dina främsta personliga egenskaper är din attityd och din vilja. Du håller dig à jour inom området, du omvärldsbevakar och trendspanar, du är en person som skapar engagemang och delaktighet. Du har förmågan att ingå i och kunna hantera flera projekt samtidigt och ha flera bollar i luften. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du hittar snabbt lösningar på uppkomna problem och förblir effektiv och motiverad trots eventuella bakslag och besvikelser. Du vill se resultat och arbetar därför tills uppgiftens alla delar är avslutade eller resultat uppnådda. Du kan lätt anpassa dig och du hittar win-win-lösningar tillsammans med dina kollegor genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är trygg, stabil, prestigelös och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du är en person som har en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten/organisationen och du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policydokument, värderingar och riktlinjer.

Du

 • har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper inkl. yrkeserfarenhet inom området som vi sammantaget bedömer likvärdigt.
 • har kunskap om virtualiseringsplattformar med VMware och/eller HyperV.
 • har yrkeserfarenhet och/eller kunskap om MS Windows server.
 • har kunskap i Powershell.
 • har ett starkt intresse av virtualiseringsteknik och nätverksinfrastruktur.
 • har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

 • har kunskap om VMware Cloud Foundation (VCF).

Webbaserade tester kan komma att genomföras som en del i urvalsprocessen. Dessa skickas i så fall ut via mejl. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress till dig och kolla även din inkorg och även skräppost efter ansökningstidens slut för att vara säker på att du får all information och eventuella kallelser från oss.

Under semestertiden kan det vara svårt att nå mig i händelse av att du har frågor eftersom jag har semester under delar av juli och augusti. Ifall du inte får svar direkt så lämna gärna ett meddelande på telefonen eller skicka ett mejl så hör jag av mig efter min semester. Så var beredd på att det kan ta lite tid innan du får ett svar. Om din fråga har betydelse för om du tänker söka tjänsten eller inte och du inte hinner få ett svar innan ansökningstidens slut så ansök i alla fall så ditt intresse för tjänsten blir inlämnad i tid.

Mitt telefonnr: 076-4955437

Min e-postadress: torbjorn.a.andersson@trafikverket.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. OBS! De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör, så det är viktigt att när du ansöker att du besvarar de inledande frågorna noggrant och tydligt, hänvisa aldrig till din cv som svar på dessa frågor!

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp