VALT JOBB

Systemtekniker IT


Ansök här

Som Systemtekniker IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker just nu DIG som vill arbeta som Systemtekniker med Trafikverkets framtida nya tågledningssystem. Fokus ligger på drift och att utveckla den samt olika tekniker inom området tågledning. Detta är en spännande möjlighet för dig att arbeta med teknik i absolut framkant och för dig som vill utvecklas brett och snabbt i din kompetens.

Du kommer att arbeta med bland annat drift och underhåll av systemet, servrar, lagring och nätverk, hantering av virtuella maskiner, felsökning av t.ex. kommunikations- och integrationsproblem, automatisering och scriptning. Tjänsten passar dig som har ett brinnande intresse för teknik och som gärna jobbar på djupet med tekniska utmaningar.


Som person

 • drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
 • har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
 • har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
 • har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är lyhörd och en riktig fena på att hitta finurliga lösningar på de krav som inkommer.

Vi söker dig som

 • har en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT, med minst 180 hp (120 p) t ex Systemvetare, Dataingenjör eller annan utbildning inom IT t ex flerårig KY/YH utbildning inkl flerårig arbetslivserfarenhet inom området som vi tillsammans bedömer likvärdig.
 • har arbetslivserfarenhet inom systemtekniker området i ett större företag med verksamhet dygnet runt, årets alla dagar.
 • kan uttrycka dig väl och obehindrat i både tal och skrift på både svenska och engelska.
 • har ett brinnande intresse för teknik och som gärna jobbar på djupet med tekniska utmaningar.
 • har möjlighet och en vilja av att arbeta i en 24/7 tjänstgöring (dvs i ett schema som förutom tjänstgöring under dagtid även innebär arbete under vissa kvällar och helger).
 • har ett intresse av att jobba viss del med förvaltning inom IT.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av integration.
 • har erfarenhet av Cisco-produkter.
 • har arbetserfarenhet av VmWare och/eller NETAPP.
 • har erfarenhet av Nätverk och nätverkssäkerhet (brandväggar, switchar, TCP/IP, VLAN).
 • har erfarenhet av IT-säkerhet.
 • har erfarenhet och kunskap av automation.
 • har erfarenhet av arbete med Livscykelhantering.
 • har flerårig arbetslivserfarenhet inom MS Windows Server och tillhörande stödsystem.
 • har erfarenhet av arbete inom operativa miljöer med 24/7-krav.


I denna rekrytering kan webbaserade tester och/eller arbetsprov komma att användas som en del i urvalet.

Placeringsort: Borlänge

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp