VALT JOBB

Tekniker IT


Ansök här

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vi söker dig som ska ersätta en av våra kollegor som snart går i pension. Teamet du kommer att tillhöra består idag av 5 it-tekniker som arbetar med inköp av it-utrustning från avtalade leverantörer. I tjänsten ingår även livscykelhantering av utrustning för den administrativa och operativa arbetsplatsen samt att jobba med vår beställningsportal i form av att svara på frågor om produktval, underhålla standardsortimentet och hantera specialbeställningar. Vissa produkttester och utvärderingar kan också förekomma.

En dag på jobbet kan se ut så här:

Du ser till att informationen om våra produkter i beställningsportalen är uppdaterad, du granskar inkomna beställningar så de stämmer med uppsatta riktlinjer, du bevakar leveransstatus, upprätthåller våra utrustningsregister och medverkar i forum tillsammans med våra leverantörer.

Vi söker dig som:

 • Är noggrann och strukturerad.
 • Är hjälpsam och trivs med kollegor.
 • Kan vara bestämd och säga ifrån när det behövs.
 • Klarar av att hantera många bollar i luften.

Formella krav:

 • Du har arbetat med it-support.
 • Du har praktisk erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem.
 • Du har arbetat med livscykelhantering.
 • Du har förståelse för tekniken på en it-arbetsplats och hur de olika produkterna fungerar tillsammans.

Meriter:

 • Du har praktisk erfarenhet av excel
 • Du har arbetat med it-inköp tidigare
 • Du har arbetat med Remedy ITSM
 • Du har erfarenhet från arbete på statlig myndighet/offentlig verksamhet.


Valbara placeringsorter: Borlänge, Gävle

I den här rekryteringen kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp