VALT JOBB

Teknikingenjör Byggnadsverk


Ansök här

Som teknikingenjör inom byggnadsverk på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Investering, stora projekt och underhåll får in ca 5000 kontrollärenden för bro och tunnel. Ärendena ska registreras, hanteras och fördelas på handläggare, besvaras samt dokumenteras i Trafikverkets diariehanteringssystem W3D3. Det ingår även att bistå leverantörer med stöd av leveranser för kontroll. I rollen ingår också att stötta brospecialister i hela landet med kontroll av tekniska uppgifter i BaTMan (Trafikverkets förvaltningssystem för broar, tunnlar och andra typer av byggnadsverk). I arbetsuppgifterna ingår bland annat att förbereda bärighetsbeslut och kontrollera att registrerade handlingar i Batman är kompletta.

Arbetsuppgifterna kräver hög noggrannhet och är väldigt viktiga för Trafikverket eftersom underhåll kräver att byggda broar, tunnlar, stödmurar etc. har en korrekt dokumentation så driften av byggnadsverket kan utföras på ett effektivt sett. Dessa arbetsuppgifter sker i tätt samarbete med erfarna specialister och vår andra teknikingenjör inom byggnadsverk.

Jag som blir din närmsta chef heter Arvid Hejll. Jag drivs av ett tillitsbaserat ledarskap där jag engagerar mig i mina medarbetares utveckling, frågor och problem. Trafikverkets värderingar pålitliga, engagerade och modiga passar en specialists vardag i att stötta projekt och driva utvecklingen framåt för hela anläggningsbranschen. Inom verksamhetsområdet investering samt inom sektionen har vi ett mycket gott samarbetsklimat där vi hjälper och stöttar varandra. Detta tillsammans med mycket moderna lokaler, bra teknisk utrustning och säkerhet i fokus skapar goda förutsättningar för en god arbetsmiljö. Jag hoppas du vill vara en del av vårt team och hjälpa till att leverera mer väg och järnväg för pengarna så att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Din utveckling

Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens. Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. Vi hoppas att du som söker denna tjänst är nyfiken, driven och vill utveckla dig inom byggnadsverk för att kunna arbeta som specialist inom byggnadsverk på längre sikt.

Vem är du?

Du är en god kommunikatör, har god förmåga till samarbete och trivs med att skapa och upprätthålla kontakter. Du har även strategisk förmåga och det förutsätts att du självständigt kan planera, prioritera och driva ditt arbete framåt på ett effektivt sätt. 

Vi söker dig som

  • har teknisk högskole- eller universitetsexamen inom anläggningsteknik eller har annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren sammantaget bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska och acceptabla i engelska, i såväl tal som skrift
  • har god datorvana och kunskap i Microsoft Officepaketet, främst i Word och Excel
  • har körkort för personbil,

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete inom anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp