VALT JOBB

Teknikingenjör inom digital projekthantering


Ansök här

Som teknikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Att du är i början av din karriär inom digital projekthantering gör ingenting - vi ser att förmågan att lära, viljan att bidra samt ett starkt driv att utveckla och skapa framdrift som det viktigaste! Vill du delta i samhällsutvecklingen och tackla framtidens utmaningar i några av Sveriges största och mest komplexa infrastrukturprojekt? Då kanske du är vår nya medarbetare! 

Som teknikingenjör inom digital projekthantering ingår du i beställarens projektorganisation för våra infrastrukturprojekt. Ditt fokus ligger på digital projekthantering och BIM (modellbaserad informationshantering) som arbetssätt och du deltar/driver dessa frågor tillsammans med projektledning och övriga specialister. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att du stöttar projektorganisationen med den digitala informationshanteringen. Du arbetar bland annat med att ta fram förfrågningsunderlag inför upphandling av projektering och byggande. Du formulerar krav på BIM, kvalitetssäkrar leveranser och säkerställer att Trafikverkets krav på digital informationshantering uppfylls. Andra administrativa arbetsuppgifter ingår också i rollen.

Du kommer också att jobba med flera utvecklingsarbeten, där du till en början deltar och efter att du kommit in mer och mer i arbetet, tar du ett större ansvar och på sikt driver du många av våra frågor framåt. Exempel på utvecklingsarbete kan vara att se över arbetssätt och processer, du skapar flera samarbetsformer och nätverk inom och utanför Trafikverket. Du kommer att delta i interna och externa arbetsgrupper samt i forsknings- och innovationsprojekt vid sidan av de dagliga arbetsuppgifterna.

Vad kan vi erbjuda dig:

Du kommer att ha goda utvecklingsmöjligheter och på sikt finns även planer för att du ska ta steget över i en teknisk specialistroll. För att du ska komma in i arbetet på bästa sätt får du en handledare samt att det finns flera kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sina erfarenheter. 

Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Några ord från din framtida chef

Jag heter Johan Schärdin och jag är din framtida chef. Att få verksamheten och medarbetarna att utvecklas och växa är vad som driver mig i vardagen. Utmaningen vi står inför är den digitala transformationen och jag hoppas att du vill vara med på den resan. Jag erbjuder dig ett coachande ledarskap, där vi tillsammans tar tydliga steg framåt mot den digitala anläggningen.

Vem är du?

Du har förmågan att lära samtidigt som du har en god problemlösningsförmåga vilket bland annat innebär att du drar slutsatser och ser lösningar ut ett helhetsperspektiv. Du tar eget ansvar för att driva ditt arbete framåt och du tar egna initiativ. Du är strukturerad och organiserad, har lätt för att skapa relationer, bygga nätverk och samarbetar gärna med andra.

Vi söker dig som

  • har teknisk universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom t.ex byggnadsteknik, samhällsbyggnad eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som relevant
  • har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du

  • har minst ett års arbetslivserfarenhet inom byggnadsinformationsmodeller, digital informations-/projekthantering eller inom teknisk administration

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skärppost.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp