VALT JOBB

Teknikingenjör inom driftsuppföljning till ERTMS programmet!


Ansök här

Vill du vara med och förbättra punktligheten inom järnvägstrafiken? ERTMS är ett nytt signalsystem som ger bättre möjligheter för tågen att komma fram i tid om vi utformar det på ett klokt sätt, och det vill vi nu ha hjälp med att skapa underlag för att kunna göra.

I den här spännande rollen som teknikingenjör driftuppföljning inom RAM (Reliability, Availability and Maintanability) kommer du att följa upp den operativa driften av nya versioner av järnvägens signalsystem som ska styra Sveriges tågtrafik. Arbetet sker bland annat genom att analysera stora mängder av data och från detta producera olika former av statistik för att kunna dra slutsatser från denna. Driftsuppföljningen syftar till att hitta svagheter, samt få dem åtgärdade, i samarbete både inom Trafikverket och med våra leverantörer.

Några exempel på arbetsuppgifter är:

  • uppföljning och analys av tillförlitlighet i anläggningar med fokus på att åstadkomma en ökad tillgänglighet och effektivitet i ERTMS-systemet
  • uppföljning av tillförlitlighetskrav mot leverantörer
  • utreda systemavvikelser utifrån användar- och teknikperspektiv

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för teknik och en vilja att tillsammans med våra tekniska specialister utveckla området och säkerställa Trafikverkets leveranser. Du kommer att ingå i projektteam där du stöttar projektledare och specialister med din kunskap, och du har möjlighet att påverka den tekniska utvecklingen i transportsystemet. Du medverkar i systemutvecklingsdelen av ERTMS-programmet - med avsikt att skapa en hållbar, digitaliserad och säker anläggning.

Möjlig placeringsort: Borlänge

Din utveckling

Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens. Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Vem är du?

I den här rollen behöver du ha god analytisk förmåga där du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du är självgående och tar ansvar för dina ansvarsområden och driver ditt arbete framåt. Att se resultat och utveckling i projektet är något som engagerar dig. Du tycker om att samarbeta med andra och ser till helheten för att nå det gemensamma projektets mål. Förmåga att kommunicera i skrift är viktigt då en del i arbetet består i att rapportera och dokumentera åtgärder för andra parter inom Trafikverket. Du duktig på att förklara komplexa sammanhang på ett enkelt sätt och är lyhörd och anpassar din kommunikation beroende på mottagare.

Vi söker dig som:

  • har en civilingenjörsexamen (300 hp) alternativt har du en annan högskoleutbildning (minst 180 hp) inom datateknik, systemteknik, datavetenskap, statistik eller matematik i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • är van användare av MS Excel på högre nivå (hanterar t.ex. pivottabeller, avancerade tabellformler, makron, VBA)
  • har god erfarenhet av datavisualisering i diagramform
  • kan uttrycka dig flytande på svenska i tal och skrift
  • har god förmåga att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift

 Det är meriterande om du:

  • har arbetat med analys av stora datamängder via databas och presentation av statistik
  • har arbetat med felorsaksutredningar (RCA) och systematiskt förbättringsarbete (FRACAS)

  

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet samt ev arbetsprov som du inte kommer att kunna förbereda dig inför. Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se. Vi planerar att hålla digitala interjvuer under vecka 46. Ha noga uppsikt över din mail för att se nästa steg i rekryteringsprocessen.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Du är varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Andreas Wik för frågor om tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp