VALT JOBB

Teknikingenjör som utvecklar skydd för Trafikverkets anläggningar


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Teknikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vi söker vi nu en motiverad teknikingenjör med placering i Borlänge, Göteborg, Luleå eller Solna.

I vår väg- och järnvägsanläggning finns det en stor mängd olika lås och låssystem. Dessa lås sitter på exempelvis grindar, fastigheter, teknikkurar och andra typer av installationer. Vi behöver veta att våra regelverk efterföljs och att vi inte tummar på säkerheten. Det innebär att din primära uppgift kommer vara att arbeta med att bygga upp en teknisk förvaltning för låshanteringen. För att göra detta behöver du arbeta med kravställning och regelverksstyrning för att även säkerställa ett effektivt skalskydd och behörighetshantering för tillträde till våra anläggningar och utrustning.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

  • Riskanalyser
  • Kravhantering
  • Utvärdering och upphandling
  • Implementering, utbildning och teknisk support inom Trafikverket

Dina stödjande kollegor arbetar med väg- och järnvägsutrustning, vilket betyder att även andra typer av arbetsuppgifter kan bli aktuella. För att lyckas med våra uppdrag på Trafikverket är vi beroende av varandra och att arbeta tillsammans både internt och externt. Detta oavsett vilket område vi arbetar inom.

Vi på avdelningen Teknik och Miljö skapar förutsättningar för många av våra kollegor på andra avdelningar och bidrar till att utveckla våra tekniska ansvarsområden på Trafikverket. Vi är systematiska och kan ta till oss ny kunskap och även förstå hur vi på ett meningsfullt sätt ska använda oss av den i vår verksamhet. 

Vem är du?

Som person har du god samarbets- och kommunikationsförmåga. I din roll är du självgående med egen initiativförmåga och inspiration. Du gillar ordning och reda och är grundlig och eftertänksam i ditt arbete.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning inom elektronik, data eller maskin (minst 120 hp), eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har god datorvana med goda kunskaper i Officepaketet.
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

  • har relevant yrkeserfarenhet av lås och tillträdeshantering och säkerhetsfrågor.

Tidsbegränsad anställning med tillträde snarast efter överenskommelse, t o m 2023-10-31, med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning.

Digitala intervjuer är planerade till v 48.

Vid frågor om tjänsten, välkommen att kontakta Cecilia Alexandersson, 010-123 67 42.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp