VALT JOBB

Teknikingenjör till testbana och testlabb inom ERTMS programmet!


Ansök här

Vill du vara med att testa framtidens signalsystem för tågtrafik? ERTMS är ett nytt signalsystem som hela tiden utvecklas med nya funktioner. Detta jobb ger en bra chans att bidra till förbättrad framtida tågtrafik genom att medverka vid olika testaktiviteter och på så sätt se till att eventuella svagheter blir åtgärdade.

I den här spännande och utvecklande rollen som teknikingenjör testlab/testbana medverkar du på Trafikverkets testkampanjer i labb och på bana. Testerna syftar till att hitta svagheter, samt få dem åtgärdade, i samarbete både inom Trafikverket och med våra leverantörer. Arbetet sker i huvudsak på vårt kontor i Solna, men även i labb hos våra systemleverantörer i Solna/Stockholm samt ibland på testbanor på olika ställen i Sverige. De enstaka veckor per år testerna sker på testbana kan resor samt även att arbete sker under nätter/helger ingå. Du kommer samtidigt få en unik inblick i hur Trafikverkets signalsystem fungerar, både på papper och i verkligheten!

Några exempel på arbetsuppgifter är:

 • upprätta och underhålla teknisk dokumentation för Trafikverkets anläggningar i labben och på testbanorna
 • planera inför och medverka på Trafikverkets testkampanjer i labb och på bana
 • manövrering av delsystem/simulatorer
 • skriva testrapport och rapportera samt följa upp eventuella avvikelser

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för teknik och en vilja att tillsammans med våra tekniska specialister utveckla området och säkerställa Trafikverkets leveranser. Du kommer att ingå i projektteam där du stöttar projektledare och specialister med din kunskap, och du har möjlighet att påverka den tekniska utvecklingen i transportsystemet. Du medverkar i systemutvecklingsdelen av ERTMS-programmet - med avsikt att skapa en hållbar, digitaliserad och säker anläggning.

Din utveckling

Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens. Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Möjlig placeringsort: Solna

Vem är du?

För att lyckas bra i den här rollen behöver du har en god förmåga att strukturera ditt arbete väl. Du är kvalitetsmedveten, ser till att följa standarden och missar inte detaljer då mycket handlar om att dokumentera och felsöka i labbmiljön. Samtidigt är du lösningsorienterad och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem. I rollen kommer du att samverka mycket med andra specialister inom enheten, därav är det viktigt att kunna samarbeta får att komma framåt och nå resultat. Du har även lätt för att kommunicera både muntligt och skriftligt. 

Vi söker dig som har:

 • högskoleingenjörsexamen (180 HP) eller annan teknisk utbildning inom elektroteknik/datateknik i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • arbetslivserfarenhet av test av datorbaserade system
 • arbetslivserfarenhet av att skriva teknisk dokumentation
 • mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
 • god förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift
 • körkort för personbil

Det är extra bra om du har:

 • erfarenhet av arbete från järnvägsbranschen
 • tidigare erfarenheter av rita i CAD-system
 • vana av att arbeta med system för kravhantering/avvikelsehantering/felrapportering (t.ex. CCM och Doors NG)I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet samt ev arbetsprov som du inte kan förbereda dig inför. Ha koll på din mail under rekryteringens gång då all info om nästa steg kommer ut där. Vi planerar att hålla digitala intervjuer under vecka 46. 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Du är varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Andreas Wik för frågor om tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp