VALT JOBB

Teknisk specialist anläggningssäkerhet/tunnelsäkerhet


Ansök här

Som Teknisk specialist anläggningssäkerhet/tunnelsäkerhet inom järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som tunnelsäkerhetsspecialist arbetar du inom Verksamhetsområde Stora Projekts projektorganisationer. Du är delaktig vid planering, projektering och i byggskede, och samarbetar med andra teknikområden samt med de projekterande konsulterna. Arbetet innebär att bidra till att slutresultatet uppnår rätt kvalitet och att handlingar motsvarar ställda tekniska och funktionella krav. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att arbeta med projektets kravhantering samt att medverka vid framtagning och granskning av underlagsrapporter, t.ex. riskbedömningar och PM, studier och analyser av exempelvis olycksrisker, brand, utrymning och insats.

Därutöver ingår att delta vid interna och externa möten så som scenariospel, samordningsmöten, projektmöten och samråd.

Du kommer att arbeta med Trafikverkets Stora Projekt med huvudfokus på programmet Nya Stambanor. Som specialist ges du även goda möjlighet att initiera och driva forskningsprojekt inom teknikområdet.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen, eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har flerårig relevant och aktuell erfarenhet från infrastrukturprojekt, där du arbetat med och har god kunskap om tunnelsäkerhetsfrågor inom järnväg
  • har relevant och flerårig erfarenhet av kvalificerat risktekniskt ingenjörsarbete (safety) med avseende på järnvägsprojekt
  • har god kunskap om gällande regelverk inom området
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, att du är självgående och har lätt för att samarbeta och kommunicera.

Det är meriterande om du har erfarenhet av trafiksäkerhet och omgivningsskydd.

I denna rekrytering kan det bli aktuellt med webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala intervjuer är planerade till 10-11 november.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-EW1

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp