VALT JOBB

Teknisk specialist inom kraftförsörjning IT


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som teknisk specialist inom kraftförsörjning IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

En vanlig dag som teknisk specialist på Trafikverkets verksamhetsområde Underhåll kan variera mycket. Ett exempel är att telefonen ringer från ITs driftcentral (NOC) där de vill ha hjälp med att felsöka ett problem inom kraftförsörjningen. Du hjälper till att felsöka och lösa problemet tillsammans med driftcentralen och/eller med en entreprenör ute på plats. Frågorna som kommer in kan gälla både reservkraftaggregat och avbrottsfri kraft. När du/ni löst problemet dokumenteras detta i en logg där du beskriver vad som var fel och hur ni löste det.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:

Andra linjens support för kraftförsörjning av IT- och telekominfrastruktur.

Planering och utredningar för underhåll- och reinvesteringsbehov inom teknikområdet.

Planering och projektledning för utförande av utbyten samt dokumentation för utförda reinvesteringar.

Teknisk ansvarig för komponenter inom teknikområdet. Kravställare på komponenterna samt hjälper resterande delar av Trafikverket med tekniskt stöd kring dessa i så väl projekt som enskilda frågor.

Bistår övriga organisationen med kunskap inom det teknikområde du ansvarar för.

Ansvarar för framtagande av kravställning och regelverk för din teknik

Beredskapstjänstgöring kommer att ingå i denna tjänst.

Jag som blir din chef heter Johanna Lundkvist. Som en del av vårt team bidrar du dagligen med att se till så att tågen går i tid både idag och i framtiden. Du är med och utvecklar infrastrukturen genom teknisk utveckling och utveckling av det styrande regelverket samtidigt som du är en viktig del i den dagliga driften, genom vår beredskapsorganisation. Vi satsar mycket på standardisering av tekniska lösningar för att ge större effektivitet och minska risken för fel i anläggningen. För att skapa en hållbar och robust anläggning har vi ett stort engagemang i hela livscykeln.

Din utveckling

Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens. Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar det sig alltid med goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. Vi hoppas att du som söker denna tjänst är nyfiken, driven och vill utveckla dig inom kraftförsörjning av järnväg- och IT-infrastruktur.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som teknisk specialist krävs en god samarbetsförmåga som innebär att du kan förmedla budskap på ett enkelt och lyhört sätt och kan anpassa din kommunikation till mottagaren. Du har god analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Det är även av vikt att du som person är strukturerad och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

Vi söker dig som

  • har högskole- eller civilingenjörsexamen inom teknikområdet elkraft alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet från elkraftområdet som sammantaget bedöms likvärdig
  • har ett par års arbetslivserfarenhet inom elkraft
  • har du goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har arbetat med kraftförsörjning av IT- eller telekominfrastruktur
  • har tidigare erfarenhet från driftsupport inom kraftförsörjning lågspänning, järnväg eller telekom
  • har erfarenhet från framtagning och/eller utveckling av regelverk, standarder eller andra tekniskt styrande dokument

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Skype-intervjuer enligt överenskommelse.

Valbara placeringsorter: Gävle, Borlänge, Sundsvall

#LI-AH2

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp