VALT JOBB

Teknisk specialist inom spår


Ansök här

Som teknisk specialist inom spår på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Går du omkring i gamla spår och vill växla bana? Är du dessutom en specialist inom spår? Då kan detta vara tjänsten för dig!

-"Jag tror att det roligaste med jobbet är att få vara med enda från starten i ett järnvägsprojekt till färdig produktion. Sen är det också variation i jobbet eftersom att du har flera projekt samtidigt, i olika skeden" uttrycker en medarbetare 

Du kommer att stötta investeringsprojekteten med tekniska frågor kopplade till spårutformning och spårteknik, från planeringsfas genom byggfas. Du tar bland annat fram förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag. Det är också du som ställer kontraktskraven och följer upp dem inom ditt specialistområde, dvs spår. Du kommer vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standarder etc. kopplade till spår.

Du kommer även kunna ta ett samordningsansvar i projekt, för specialistgrupper inom teknikområdet och vara dess företrädare på möten. Du har även möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt. Du kommer att följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom spår.

Det finns upparbetade nätverk inom Trafikverket där du som specialist får chansen till erfarenhetsutbyte. Du kommer också att bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt.

-"Vi är ett härligt gäng och du kan bolla idéer och tankar med kollegorna. Jag har hört av flera att det är lätt att bli en del av gänget", berättar en medarbetare 

Vi söker dig som

  • har arbetslivserfarenhet av spårprojektering och spårutformning
  • har kunskap om standarder, föreskrifter och projektering inom spårområdet.
  • har en teknisk högskoleingenjörs- eller universitetsutbildning om minst 180 hp (120 p) alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
  • har goda kunskaper i svenska både till tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av spårteknik kopplat till planering, upphandling och byggande av infrastruktur
  • har kunskap inom spårteknik, spårkonstruktioner och spårkomponenter.
  • har kunskap inom entreprenad- och konsultjuridik inom anläggningsbranschen
  • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

För att lyckas i rollen som teknisk specialist spårteknik har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att samarbeta. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Rollen ställer krav på att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

I denna rekrytering används webbaserade tester och dessa skickas i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräppost.

Intervjuer kommer att ske digitalt 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp