VALT JOBB

Teknisk specialist inom styr-och anläggningsövervakning


Ansök här

Som Teknisk specialist inom Styr-och anläggningsövervakning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Som Teknisk specialist inom styr och anläggningsövervakning kommer du ha möjlighet att påverka verksamhetsområdet Stora Projekts tekniska utformning. Du kommer vara med och utveckla infrastrukturen samt stötta för att lösa problem på såväl kort som lång sikt. Rollen innebär att du genom din sakkunnighet inom området bidrar till att projekten följer Trafikverkets ledningssystem och styrande regelverk inom ämnesområdet. Du kommer vara med i projektets alla skeden från att specificera krav, stötta våra konsulter i projektering i tekniska frågor till att ta över anläggningen utifrån ställda krav. I rollen arbetar du med i stort sett alla former av installationer i stations- och tunnelmiljöer samt öppningsbara broar. Styr-och övervakningssystemet integrerar de tekniska systemen i anläggningen såsom trafiksystem, säkerhetssystem, tunnelventilation samt VA-system.

Du har möjlighet att initiera samt delta i utvecklings- och forskningsprojekt inom ditt område. Ditt huvudfokus kommer vara projekten Västlänken och Nya Stambanor.

För att lyckas som Teknisk specialist inom styr-och anläggningsövervakning ser vi att du är samarbetsorienterad; anpassar dig och hittar win-win-lösningar  genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är självgående; tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Rollen innebär att du har en god kommunikationsförmåga; förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är analytisk; löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Vidare är du kvalitetsmedveten; är noggrann och medveten om mål samt kvalitetsstandard och lägger vikt vid att man lever upp till dessa. Du är vetgirig; håller dig à jour inom din profession och ditt expertområde, omvärldsbevakar samt trendspanar.

Vi söker dig som

  • har en teknisk högskole-eller universitetsutbildning om 180 hp(120 p) alternativt annan teknisk utbildning samt relevant erfarenhet inom industriell styr och övervakning, automation eller liknande som vi sammantaget bedömer likvärdigt
  • har flerårig relevant erfarenhet inom teknikområdet styr och övervakning av anläggningar med komplexa installationer såsom vägtunnlar, järnvägstunnlar eller inom industrin
  • har flerårig relevant arbetslivserfarenhet av stora komplexa projekt
  • har erfarenhet från arbete som entreprenör, beställare eller konsult inom styr- och övervakning med god kännedom om programmerbara styrsystem, övervakningssystem eller kommunikation, till exempel DCS-system, PLC/RTU-system och SCADA-system
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska,

Det är meriterande om du

  • har några års erfarenhet av kvalificerat ingenjörsarbete inom området, avseende väg- eller järnvägsprojekt

Bifoga ENDAST examensbevis/utbildningsintyg inget CV eller personligt brev utan svara UTFÖRLIGT på de frågor du ställs inför när du söker tjänsten.


I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade vecka 46.

Valbara placeringsorter: Göteborg(HUVUDORT) och Malmö

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 


Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal samt registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.


Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp