VALT JOBB

Testledare IT


Ansök här

Som Testledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

I rollen som testledare inom anläggningsinformation arbetar du med att vidareutveckla och effektivisera Trafikverkets IT-lösningar som hanterar väg- och järnvägsdata. Du kommer bl a att ansvara för system-, regressions- och acceptanstester tillsammans i ett team.

Du kommer att ingå i team, som driver dagens och framtidens utveckling där ni tillsammans har stora möjligheter att påverka. Uppdragen kan vara i form av utvecklingsprojekt men även i form av förvaltningsuppdrag. Vi söker dig som vill arbeta med modern teknik och utveckla system som påverkar många människors vardag. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

 

Du kommer även att ha möjlighet att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt för test och om intresse finns även inom kravhantering. Vi arbetar i Microsoft-miljö med Azure DevOps och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio.

 

De arbetsuppgifter du kommer att utföra i den här tjänsten inkluderar bland annat:

·        planera samtliga testaktiviteter inom de olika uppdragen, allt ifrån funktionella tester till tekniska tester och acceptanstester.

·        utföra analys och specificering av krav och testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test.

·        vara acceptanstestledare, där testledaren är stöd till verksamheten och leder arbetet med acceptanstester vid mottagande av IT-lösningar från externa leverantörer.

·        ha en öppen dialog med nyttjande verksamhet och externa intressenter.

·        samarbeta med kollegor genom ett agilt arbetssätt.

 

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning med inriktning IT om minst 180hp. Alternativt har du annan IT-utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har flerårig erfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag.
 • har erfarenhet av och därmed stor förståelse för projektets alla faser från krav till driftsättning av lösning.
 • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Som person kommer du att ingå i ett utvecklings- och förvaltningsteam där vi värdesätter att du har god samarbetsförmåga. Du har också god problemlösningsförmåga och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är nyfiken på uppgiften, engagerad och har kvalitetstänk. Slutligen är du driven samt prestigelös och anpassar dig efter olika situationer genom att använda ditt initiativ för att komma fram.

Det är meriterande om du

 • har flerårig erfarenhet av systemutvecklingsarbete i hela kedjan; kravställning, design, programmering, test och driftsättning.
 • har erfarenhet från acceptanstestledning, systemutvecklingsarbete och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer.
 • har erfarenhet av agilt arbetssätt och testdelarna inom Visual Studio ALM.
 • har certifiering inom test.
 • har certifiering inom krav.
 • har erfarenhet av testautomation.
 • har erfarenhet av kravarbete.
 • har erfarenhet av Azure DevOps / Visual Studio.

Placeringsort: Borlänge

I denna rekrytering kan urvasltest och arbetsprov komma att appliceras.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.


Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp