VALT JOBB

Underhållsingenjör inom signal


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som underhållsingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Som underhållsingenjör arbetar du tillsammans i projektteam inom underhåll av vår järnvägsanläggning.

I rollen underhållsingenjör i Trafikverket stödjer du projekten med teknisk kompetens i drift och underhållsfrågor. Du utgör en viktig resurs beträffande planering, uppföljning och analys av anläggningsarbeten. Du stödjer interna och externa intressenter med lokal och regional kunskap om distriktets verksamhet, anläggningstillstånd och behov. I rollen som underhållsingenjör kommer du att ha kontakter med kommuner, entreprenörer, byggledare och allmänhet.

I rollen kommer du att arbeta i kontorsmiljö med våra administrativa system samt vistas ute i fält, vilket kan innebära resor i viss omfattning.

Vi söker dig som har

  • relevant erfarenhet från underhållsverksamhet inom signalteknik järnväg
  • signalteknisk utbildning inom järnväg
  • erfarenhet av administrativa inslag i ditt arbete
  • god förmåga att sätta dig in i datorsystem och är en van användare av Officepaketet
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • B-körkort

Vem är du?

Som person har du

·        lätt för att samarbeta och är kommunikativ

·        god förmåga att planera och strukturera

·        en god analytisk förmåga samt ett helhetstänk

·        är initiativtagande och kan arbeta självständigt

För att utföra arbete i spårområde krävs bland annat god syn och normalt färgseende, det kan därflör bli aktuellt att genomgå en hälsoundersökningar om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Vi tillämpar CV-lös rekrytering för denna tjänst. Det innebär att första urvalet enbart kommer att göras utifrån dina svar på de inledande frågorna som du får besvara när du skickar in din ansökan samt att du har bifogat ditt examensbevis (använd fältet för CV när du bifogar examensbeviset). Det är därför viktigt att du inte enbart svarar ja, nej eller hänvisar till CV i dessa frågor. Vi kommer att bortse från eventuellt bifogade CV:n och personliga brev. Det kan blir aktuellt att använda oss av urvalstester och då kommer de att skickas till din mail, så ha gärna uppsikt över mailen (inkl spamfilter) de närmaste dagarna efter sista ansökningsdagen, så du inte missar viktig information.

Tidplan

Urvalsarbetet pågår under v. 33 och du kommer under denna vecka att få återkoppling oavsett om du går vidare eller inte. Intervjuer kommer att ske digitalt via Skype och är planerad att genomföras under v. 33 (19/8) samt v.34 (25-26/8).

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se


De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp