VALT JOBB

Underhållsingenjör/byggledare


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Underhållsingenjör/byggledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Stora industrisatsningar och investeringar är på gång i Norrbotten, vilket kräver att infrastrukturen är välfungerande, i bra skick och redo för utmaningen det innebär med ökad belastning! Vill du vara del i att se till att vägnätet möjliggör för människor, företag och framtid att komma fram smidigt, grönt och tryggt? Varmt välkommen med din ansökan!


Rollen innebär att du stödjer projekt med teknisk kompetens i drift och underhållsfrågor. Du utgör en viktig resurs beträffande uppföljning, analys av fel och störningar i anläggningen och verksamheten. Dina dagar är varierande och du befinner dig både ute efter vägnätet och i kontorsmiljö, och du arbetar såväl självständigt som i team.

Vanligt förekommande uppgifter:

 • Agera byggledare och tekniskt stöd åt Trafikverkets projektledare inom ramen för BAS-kontrakt väg
 • Stötta både interna och externa intressenter med lokal och regional kunskap om distriktets verksamhet, anläggningstillstånd och behov
 • Diskutera tekniska lösningar med entreprenörer och samverka med entreprenörer inom ramen för BAS-kontrakt väg
 • Kontrollera och följa upp både planerade och genomförda åtgärder inom vägnätet
 • Inspektion av vägarnas status och skick

Vem är du?

För att lyckas som Underhållsingenjör/byggledare behöver du vara strukturerad och ha problemlösningsförmåga. Du är självgående, initiativtagade och driver ditt arbete framåt. Som Underhållsingenjör samverkar du med många olika individer och därför behöver du ha förmåga att samarbeta och kommunicera.

Vi söker dig som

 • Teknisk utbildning på högskolenivå inom Väg och vatten, Samhällsbyggnadsteknik, Byggledning eller annan relevant utbildning och arbetslivserfarenhet
 • Har minst några års arbetslivserfarenhet som arbetsledare, platschef, byggledare eller likvärdigt inom anläggningsbranschen med inriktning väg och/eller järnväg
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • Har B-körkort

Det är meriterande om du

 • Har tidigare erfarenhet av arbete med vägunderhåll
 • Har god datorvana och vana av administrativa uppgifter

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Gällande distansarbete kan möjlighet att kombinera arbetet på ordinarie arbetsplats med arbete på distans finnas. Om förutsättningar finns för distansarbete kan överenskommelse upprättas med närmaste chef

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

#LI-MB2

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp